Türk Patent ve Marka Kurumu, ülkemizin sınai mülkiyet hakları alanında tek yetkili kuruluşudur. Ana görevleri arasında patent, faydalı model, marka, tasarım ve coğrafi işaretlerin koru..
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), uluslararası barış ve güvenliğin teşvik edilmesinde eğitim, bilim ve kültürün önemine vurgu yaparak 1945 yılında kurul..
Bursa Kestanesi, Türkiye'nin Bursa bölgesine özgü, yüksek kaliteli bir kestane çeşididir. Bu bölge, kestane yetiştiriciliği için uygun iklim koşulları ve toprak yapısı sayesinde ünlüdür.
Somon balığı, Salmonidae familyasına aittir ve birkaç farklı türe sahiptir. Özellikle Kuzey Atlantik ve Kuzey Pasifik'te yaygın olarak bulunurlar. İşte somon balığının en biline..
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, yaklaşık 15 yıldan bu yana Türkiye sularında aslan balığının görülmeye başladığını hatırlattı. Et kısmı..
“Balinanın Bilgisi” filmi, sosyal sorumluluk projesinin en önemli çıktılarındandır. Projenin amacı AB fonlarından yararlanarak ve filmi bir araç olarak kullanarak Avrupa çapında cinsiyet eşitsizliği üzerine farkın..
Bölgesel incelme kalıcı mı? Bölgesel incelme kaç seansta sonuç verir? Bölgesel incelme zararı var mı? Bölgesel incelme ile kaç kilo verilir? Bölgesel zayıflama kimlere yapılmaz? Bölgesel incelme kac tl?
En iyi kahve nasıl anlaşılır? En kaliteli kahve hangi ülke? En meşhur kahve nerenin? En ağır kahve nedir? En pahalı kahve nedir? En yumuşak kahve hangisi? Hayvan dışkısından yapılan kahve hangisi?
Zeytinyağının İhtiva Ettiği Maddeler Nelerdir? Zeytinyağının Raf Ömrü Nedir? Zeytinyağı Nasıl Saklanır? Zeytinyağının Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Genel Özellikleri...
Geleneksel Anadolu mutfağında en iyi börek çeşitleri nelerdir? Yöresel mutfaklarımızda tercih edilen en iyi börek tarifleri hangileridir? Evde börek yaparken nelere dikkat edilir? Börek yapmanın püf nokta..
Aşçıbaşı/Aşçı Mesleğinin Zorlukları Nelerdir? Aşçı stajyeri, menünün belirlenmesi, doğrama ve kesme işlemleri ile basit düzeyde yemekler yapma gibi sorumluluklara sahiptir. Nerelerde Çalışabilir?
Sürdürülebilirlik nedir? Örnekleri Nelerdir? Sürdürülebilirlik nasıl sağlanır? Sürdürülebilirliğin önemi nedir? Sürdürülebilir gelecek ne demek? Sürdürülebilir bir yaşam nedir? Sürdürülebilirlik ilkeleri nedir?
Elma hangi hastalığa iyi gelir? Elma ne ise yarar? Elma nerede yetişir? Elma cinsel gücü artırır mı? Elma Nedir? Elmanın sağlığa faydaları hakkına birçok araştırma bulunmaktadır..
Profesyonel bir mutfak şefi yada aşçı hangi gıda malzemesinin, hangi yiyecek madde ile birleşerek uyumlu olduğunu, nasıl bir pişirme yöntemi uygulanırsa en iyi lezzet..
Kurutulmuş meyveler nelerdir? Kurutulmuş meyve nasıl tüketilir? şeker var mı? Kuru meyve neye iyi gelir? Kuru kapalı meyveler nelerdir? Meyve kurusu yararlı mı? dikkat edi..
En lezzetli çorba tariflerinden Soğan Çorbası yaparken nelere dikkat edilir? İşte sizlere Türk mutfağı şeflerinden Mehmet Kudat'ın kaleminden Soğan Çorbası tarifi. En iyi çorba..
Kuzu Kafes nasıl yapılır? Evde Kuzu Kafes yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Kuzu Kafes yapmanın püf noktaları nelerdir? Türk mutfağı şeflerinin özel tariflerinden..
Geleneksel Türk mutfağında en iyi balık yemeklerinden Hamsi Yahni nasıl yapılır? En farklı hamsi yemeklerinden Hamsi Yahni için kullanılan malzemeler nelerdir?Yöresel mutfak..
Kamu kurumu aşçı alımlarında başvuru şartları nelerdir? ihtiyaç duyulan aşçılar hangileridir? Kaç tane aşçı alınacak? Aşçı alımları için başvuru belgelerine nasıl ulaşırım. Aşçılık mesleği hak...
Işgının Yöresel Adları Nelerdir? Işgının Yetiştiği Yerler, Işgının Mevsimi Ne Zamandır? İşte çok sevilen ışkın yemeği tarifi. Işgın Yemeği Nasıl Yapılır...
Steak pişirilmeden önce neler yapılmalıdır? Steak nasıl bir ateşte pişirilmelidir? Steak terbiye edilir mi? Steak pişme 'den önce'mi tuz atılır yoksa..
Suda kestane nasıl pişirilir? közde kestane nasıl pişirilir? kestanenin faydaları, Türkiyede ve dünyada kestane çeşitleri, kalori ve besin değerleri ne..
Gastronomiye olan tutkumuz ve Türkiye'ye bağlılığımızla bu önemli adımı atmaktan gurur duyuyoruz. 2025 yılında gerçekleşecek olan bu etkinlik, Türk mutfağının zenginli..
Şefler, Türkiye’nin zengin gastronomi kültürüne dikkat çekerek, aşçı adaylarına hem akademik eğitimlerinin önemini hem de usta-çırak ilişkisinin genç bir aşçının gelişi..
Yarışma, İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde, festival havasında gerçekleşti. 52 öğrencinin katılım sağladığı bu etkinlikte, öğrencilere..
Dünya Helal Zirvesi, İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) tarafından desteklenen İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğiyle, Ticaret Bakanlığı ve Helal..
Şef Ali Al Hajj’ın 19 Eylül’de gerçekleştireceği lansmanda, konuklar özel bir set menüyle karşılanacak. Mezelerden ana yemeklere kadar uzanan bu menüde, Lübnan mutfağının..